The world is currently online!


Welcome to Emps-World!

Register now to gain access to all of our forum features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies, send private messages, manage your profile, chat with other players in the shoutbox and much more. Once you sign in, this message will disappear.



Pages: 1 2 3 4 5
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Thomy

  • *
  • *
  • 3022
  • Liked: 3233 times
    • View Profile
Help, my game does not work! FAQ
« on: October 26, 2014, 01:42:11 pm »
Hi,

I'm making this thread to give a quick guide on how to fix errors with using the game client. If you can't get your client to work, feel free to post here or ask the community for help!

  • I can't see some models (players, monsters, items, etc.) in-game.
    Restart your client and/or reinstall the game: Reinstall Emps-World.

  • My client is stuck at loading the game.
    Reinstall the game: Reinstall Emps-World.

  • My client says "Error Connecting"
    Download the latest client here.

  • Client is acting weird. All text is white.
    Try out the 'Classic' mode, that should work fine!

  • The client is not starting at all.
    Please make sure you open Emps-World with java. If you cannot get it to work, try the web version here.

  • I get the following error:
    Quote
    java.lang.UnsupportedClassVersionError: ClientLoader : Unsupported major.minor version 51.0 at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method) at java.lang.ClassLoader.defineClassCond(ClassLoader.java:631) at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:615) at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:141) at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:283) at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:217) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597) at sun.plugin2.applet.Plugin2ClassLoader.defineClassHelper(Plugin2ClassLoader.java:1014) at sun.plugin2.applet.Plugin2ClassLoader.access$100(Plugin2ClassLoader.java:69) at sun.plugin2.applet.Plugin2ClassLoader$2.run(Plugin2ClassLoader.java:991)
    That means that your java version is too old to run the client! Get the latest one here.

    For linux users:
    Quote
    sudo apt-get purge default-jre
    sudo apt-get install openjdk-7-jre



I hope you get your client to work!


All the best,
Thomy
« Last Edit: January 02, 2016, 01:29:21 am by Mod Mary »
The following users liked this post: Apoc, Wrd, Blue Bird, Eden2

Offline Nosegrab

  • *
  • 322
  • Liked: 9 times
  • Nose nose everything
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #1 on: October 26, 2014, 01:48:53 pm »
Remove the image tags from links.

Mary

Re: OpenGL Client
« Reply #2 on: October 26, 2014, 01:49:23 pm »
Remove the image tags from links.
Already done

Offline Nosegrab

  • *
  • 322
  • Liked: 9 times
  • Nose nose everything
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #3 on: October 26, 2014, 01:55:28 pm »

Mary

Re: OpenGL Client
« Reply #4 on: October 26, 2014, 02:06:41 pm »

Offline Chazz

  • *
  • 2055
  • Liked: 629 times
  • f
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #5 on: October 26, 2014, 03:28:12 pm »
Nice fix.


Archive: http://pastebin.com/LTEXJMgE
IGN: Rican soul15
Re: OpenGL Client
« Reply #6 on: October 26, 2014, 05:28:32 pm »
Thomy i have this thing that hit the new clint in safe mode game lags like every 2-3 sec it freezes fora sec ? Like what ?
And in original cliend i have to disable all for it not to lag.

Mary

Re: OpenGL Client
« Reply #7 on: October 26, 2014, 10:00:51 pm »
Thomy i have this thing that hit the new clint in safe mode game lags like every 2-3 sec it freezes fora sec ? Like what ?
And in original cliend i have to disable all for it not to lag.
Means you have a crappy pc, or didn't update your graphic card drivers/java

Offline R M N A

  • *
  • 4
  • Hey , I'm Nader
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #8 on: October 27, 2014, 05:45:49 pm »
hi , My New client not Loading ..... How i can fix it.

Offline Thomy

  • *
  • *
  • 3022
  • Liked: 3233 times
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #9 on: October 27, 2014, 06:57:39 pm »
hi , My New client not Loading ..... How i can fix it.

Can you please tell me where it's stuck? Have you tried the webclient yet?
Re: OpenGL Client
« Reply #10 on: October 28, 2014, 05:50:33 am »
Thomy could u give me a link to update my graphics card driver because it says that I have the last update on it but the new client doesnt work on this shit pc

Offline Thomy

  • *
  • *
  • 3022
  • Liked: 3233 times
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #11 on: October 28, 2014, 06:36:28 am »
Thomy could u give me a link to update my graphics card driver because it says that I have the last update on it but the new client doesnt work on this shit pc

What manufacturer is your graphic card from? Do you maybe even know the nsme of your graphic card?

Offline R M N A

  • *
  • 4
  • Hey , I'm Nader
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #12 on: October 28, 2014, 05:00:32 pm »
hi , My New client not Loading ..... How i can fix it.

Can you please tell me where it's stuck? Have you tried the webclient yet?


Yes , i tried Webclient it says ''Application Blocked '' or sometimes it says '' Your java out of date update now''

Offline 66destroyer3

  • *
  • 421
  • Liked: 230 times
  • Your Favourite Black Guy
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #13 on: October 29, 2014, 01:52:27 am »
hi thomy (or someone else), now i have 1 problem. my previous problem was about graphics driver being outdated, so i did update it now as you said with catalyst control center. now running v8.593.100.0. what i never mention and maybe was important was my driver type: ATI radeon x300/x550/x1050, so basically 3 in 1 (searched some info on google).  but now the real problem: it comes pretty much down to the same thing. every time i open a client, no matter which one at the openGL version, when it loads with the red beam (after the emps loader, and the actual program loads), it loads till like 2/5 and then it 'loads back' showing no progress, and freezes. at the classic version it always freezes at 16/3883 KB.

funny right, back loading?

i hope you could help me out, really have that urge to play ;)

18/4/2015 26/5/2015 21/7/2015
29/11/2015
20/12/2015 :'(

Fun Stuff:
66destroyer3 [27|Jan 07:38 pm]:     The unseen staff bans the deadliest :kappa:
Mod Mary [09|Feb 11:19 pm]:   why did i google bdsm
Simonyoda3 [22|Feb 04:26 pm]:   it's not past 2 am, it's not sexbox yet, still shoutbox

Offline Thomy

  • *
  • *
  • 3022
  • Liked: 3233 times
    • View Profile
Re: OpenGL Client
« Reply #14 on: October 29, 2014, 02:44:11 pm »
hi thomy (or someone else), now i have 1 problem. my previous problem was about graphics driver being outdated, so i did update it now as you said with catalyst control center. now running v8.593.100.0. what i never mention and maybe was important was my driver type: ATI radeon x300/x550/x1050, so basically 3 in 1 (searched some info on google).  but now the real problem: it comes pretty much down to the same thing. every time i open a client, no matter which one at the openGL version, when it loads with the red beam (after the emps loader, and the actual program loads), it loads till like 2/5 and then it 'loads back' showing no progress, and freezes. at the classic version it always freezes at 16/3883 KB.

funny right, back loading?

i hope you could help me out, really have that urge to play ;)

Can you try the cache cleaner? www.emps-world.net/cleaner.php
Pages: 1 2 3 4 5